Bøder til uvorne børns forældre

Regeringen var i løbet af ugen ude med et forslag om, at det skulle være muligt at tildele bøder til forældre til uopdragne børn. I Helsingør havde man tidligere haft succes med at fratage sigøjnerfamilier bistandshjælpen, hvis de ikke sendte deres børn i skole. Til Helsingør kommunes (og sikkert også regeringens) ærgelse blev denne praksis erklæret ulovlig, da det ikke var lovligt at fratage disse familier eksistensgrundlaget. Siden har man fra regeringens side ledt efter en metode til at straffe disse forældre, og man er så kommet frem til, at man kan tildele dem bøder. “Det handler ikke om at få en masse bødepenge i statskassen, men at skære det ud i pap for forældrene, at de skal deres ansvar alvorligt”, udtaler Bertel Haarder til politikken (5. dec 2004).

Selvom lovforslaget åbenlyst er møntet på invandrerfamilier, så vil sådan en lov naturligvis gælde alle borgere i det danske samfund. Så her på “Franks Blog” venter vi nu spændt på, at se hvordan bødetaksterne kommer til at se ud. Hvad, for eksempel, kommer bøden til at lyde på, når en tidligere politibetjent, nuværende partiformand og vicestatsministerer (lad os kalde ham Bendt) ikke ser sig i stand til at opdrage sit afkom ordentligt, og sønnike (lad os kalde ham Christian) bliver taget med fingrene dybt begravet i 3,5 kg amfetamin?

Leave a Reply