Velgørenhed The H.C.A way

I kølvandet på det voldsomt overgearede fødselsdagsarrangement til H.C. Andersens ære, “Once Upon A Time” i Parken den 2. april har aviserne kunnet berette om et underskud på arrangementet på henved 35 millioner kroner – hvis man regner det hele med. Flere kritiske røster har peget på det uheldige i, at et velgørenhedsarrangement hyrer en kunstner som den kendte og elskede H.C. Andersen-fortolker Tina Turner i sidste øjeblik, og oven i købet betaler hende i omegnen af en million dollars for at komme og synge to sange (sing back vel at mærke – hun havde ikke noget orkester/band med). Andre har – muligvis med rette – påpeget det beklagelige forhold, at der ikke blev noget overskud at dele ud til verdens analfabeter.

Jeg har svært ved at se problemet. Der var i høj grad tale om velgørenhed; Aldrig har aldrende afro-amerikanske kvinder modtaget så generøst et tilskud fra et dansk velgørenhedsarrangement. Og mon ikke Tina Turner nu er klar over hvem denne Andersen er.

Og så lige et tip til arrangørerne i H.C. Andersen-fonden: Jeg spiller i et lille band. Vi er ikke så gode, for vi øver sjældent. Til gengæld vil vi gerne komme og spille til et af jeres arrangenmenter, og vi kan sagtens forhandles ned i ca halvdelen af det beløb i fik forhandlet Tina Turner ned på.

3 Responses to “Velgørenhed The H.C.A way”

  1. Anders Says:

    Jeg glæder mig allerede til “SAK 2013”, når en endnu mere moden Tina Turner fortolker Kierkegaard i anledning af dennes 200 års fødselsdag.

  2. Webmester Frank Says:

    Hæhæ, ja det kunne være fint. Og så kan man efterfølgende lægge sig i selen og fejre Tina Turners 200-årsdag året efter, eller hvordan er det nu, det er :o)

  3. H. C. Says:

    Amen det er jo ikke hver dag, at nogen fylder 200 år – heldigvis var det ikke ad usus publicos, som H.C. Andersen snyltede på denne gang! 😀

Leave a Reply