Liberal mønsterkommune på støtten

Jeg tog på udflugt til den liberale mønsterkommune, Farum i søndags. Anledningen var en fodboldkamp, som vi ikke skal komme nærmere ind på her (AGF tabte). Og så alligevel. Jeg bliver nødt til at nævne at sæderne på Farum Park, eller Estadio Peter Brixtofte, som det hedder i folkemunde, er polstrede – i hvert fald på hovedtribunen. Og ved hvert sæde er der en kopholder, der er dimensioneret så den lige netop passer til en flaske rødvin. Jeg vil tro den er modelleret efter en flaske Chateau Petrus.

Som en ekstra bonus ved denne udflugt kunne jeg så ved selvsyn inspicere dette lille stykke Danmark, som – i hvert fald for en stund – var verdensberømt mønsterkommune. Og Farum tog sig faktisk glimrende ud denne solbeskinnede forårsdag, hvor gyvel og syren blomstrede og duftede om kap. Jeg mødte ikke en eneste rødvinsstiv borgmester, og folk smilte venligt når man mødte dem på gaden. Lidt skuffende var det naturligvis, at gaderne ikke flød af rødvin og PBX-laks med chilipasta, men sådan en smuk søndag kan mindre gøre det.

Ved billetlugen, som i parentes bemærket ligger lige ved siden af den navnkundige “Restarant Sepp” forsøgte jeg forsøgsvis, at få den venlige dame til at konvertere billetten til 15 dagsarrangementer, men hun bed sjovt nok ikke på.

Men alt dette er bare udenomssnak for at lede frem til det væsentlige.

Det har længe været en politisk varm kartoffel at fremskaffe en kommune, der frivilligt ville lægges sammen med den dybt forgældede Farum kommune. Alle omkringliggende kommuner har betakket sig og gjort korsets tegn ved enhver snak om kommunesammenlægning. Sorteper havnede så ved Værløse, som blev pålagt en sammelægning med Farum. Det brød de sig ikke meget om på de kanter, og det er vel i grunden forståeligt. Men nu har landets storrygende sundheds- og indenrigsminister, Lars Løkke Rasmussen lagt en plan. For at gøre Farum spiselig har han tilbudt den nye konstruktion, Furesø kommune, en pose penge (750 millioner) og en nedlagt flyvestation (værdi: lidt usikkert, men pænt mange millioner). Og så ville Værløse pludselig godt være med. Det er altså smart lavet af Lars Løkke. På den måde får han reddet Farum ud af den Peter Brixtofte-skabte suppedas, som blev skabt mens Lars Løkke selv, som amtsborgmester i Frederiksborg Amt, var tilsynsmyndighed for netop Farum kommune. Og så for for hr. og fru Danmark skatteindbetalinger. Det er altså smart.

Frank ønsker Farum og Værløse tillykke…

Leave a Reply