Nyttig idiot?

Det er ikke nogen hemmelighed at Venstres Jens Rohde kan lide at se sig selv i medierne. På det seneste har han blandt andet optrådt som tæerkrummende dårlig sanger i et fredagsundeholdningsprogram på en af de landsdækkende kanaler. Jeg må skynde mig at sige, at jeg ikke har set nogle af disse programmer, men det skal nu ikke afholde mig fra at have en mening om dem alligevel. Derfor ved jeg i virkeligheden heller ikke om Jens Rohde er en dårlig sanger; Jeg går ud fra, det forholder sig sådan – ellers var han vel ikke inviteret med i programmet.

En anden pinlig episode løb over skærmen i forrige uge, da han som svar på Helle Thorning-Schmidts – i øvrigt meget præcise – karakteristik af ham som et “løstgående missil”, svarede at han da med et glimt i øjet kunne forsikre at Helle Thorning-Schmidt havde til gode, at se hans missil. Socialdemokraternes politiske ordfører gik omgående i pressen og undrede sig over at Venstre lader sig tegne af en sjofel gadedreng. Og det er egentlig først her historien kører af sporet, for det er her Jens Rohde går på tv og forsøger at latterliggøre folk, der tolkede hans kommentar som sjofel. Det måtte være deres tankegang der var sjofel, for han havde beskemt ikke lagt noget i det. Helt ærlig, Jens Rohde, er det den respekt du viser landets befolkning. Hvis det ikke var en sjofel bemærkning, hvorfor skulle den så serveres med ”et glimt i øjet”. Nej, Jens, du får aldrig min stemme, end ikke hvis du en dag skulle gå hen og blive et anstændigt menneske. Og hvis du vil fornærme min intelligens, så hav dog mod og mandshjerte nok til at gøre det ansigt til ansigt.

Seneste tåkrummer fra venstres sjofle gadedreng, var hans løgnehistorier om en datter til en af Jyllandspostens “muhammed-tegnerne”, der angiveligt var blevet opsøgt i skoletiden af 12 granvoksne muslimske mænd, der ville have fat i hende. I løbet af få dage var de tolv mænd blevet til nogle jævnaldrerne skolepiger, og episoden havde i øvrigt ingen relation til “muhammed-tegningerne”. Og Rohde måtte da også stå frem og undskylde, at han ikke var i stand til at forstå og gengive simple sætninger. Flot!

Siden Anders Rasmussen dannede regering i 2001 har jeg set Jens Rohde som Statsministerens “Nyttige Idiot”; Ham der kunne sendes ud på de “politiske selvmordsaktioner”, som Statsministeren ikke selv turde tage på. Men nu må det altså også snart stå lysende klart, selv for Statsministeren, at Jens Rohde ikke længere er nyttig. Og “Nyttig Idiot” minus “Nyttig” er lig med….. Well, you do the math!

Leave a Reply