Hvor blev de af? Horst Wohlers

Horst WohlersJeg har besluttet at oprette en ny kategori på Franks Blog, nemlig klummen “Hvor blev de af?”.

Anledningen er den glædelige nyhed, at Brøndby i går kunne meddele, at Michael Laudrups afløser var fundet. Denne gang havde Brøndby valgt en træner frem for et ikon, og valget faldt på hollandske René Meulensteen.

Men det skal ikke være en hemmelighed, at jeg havde håbet på, at man havde valgt Horst Wohlers. For der blev pludselig så tyst omkring Horst. Jeg kan ikke huske at have hørt hans navn, endsige set det på tryk siden de glade dage i starten af 90’erne, hvor han blev udråbt til dansk landstræner, for ganske få dage senere ikke at blive dansk landstræner alligevel. Hvor blev an af?

Host Wohlers, der om få uger fylder 57, var selv aktiv fodboldspiller i årene fra 1975 til 1985. Hans karriere gik over klubber som VfL Borussia Mönchengladbach, TSV 1860 München og Arminia Bielefeld. I Borussia opnåede han at blive tysk mester 2 gange og vinder af UEFA-cuppen en enkelt gang, og han spillede på hold med notabiliteter som Allan Simonsen, Henning Jensen, Carsten Nielsen, Rainer Bonhof og Jupp Heynckes. Da den aktive karriere sluttede, slog Wohlers sig, som mange af sine kolleger på trænergerningen, og det var mens han var træner for Bayer 05 Uerdingen, at han pludselig kom i søgelyset som dansk landstræner. Sepp Piontek havde besluttet at prøve lykken som landstræner i Tyrkiet, og DBU skulle nu bruge en afløser. Richard Møller Nielsen, der med stor succes havde trænet U21-landsholdet (OL-holdet), var manges favorit, men DBU ville hellere orientere sig mod udlandet – de valgte en ”ulænder”, som Ricard Møller Nielsen fik sagt til en TV-journalist. Og på umanerlig kluntet vis lykkedes det DBU under stor festivitas at udnævne Horst Wohlers til dansk landstræner, før man havde fået undersøgt om han kunne løses fra sin kontrakt. Det kunne han ikke, og så blev den nye danske landstræner alligevel “Ricardo”.

Om det var DBU’s skyld, ved jeg ikke, men det begyndte at gå ned ad bakke for Horsts karierre. Han blev afløst i Uedingen, og i hans næste job rykkede han ned med Hamborgklubben, St. Pauli, og så var det slut med Bundesligafodbold for vor ven Horst. Siden har han blandt andet været en tur i Japan, hvor han var assistenttræner i “Ursawa Red Diamonds”. I dag er han at finde tilbage i Borussia, hvor han har ansvaret for U23-holdet. Ak ja, sådan kan det gå.

Leave a Reply