Ziggy played guitar

Ziggy Stardust, The thin white duke, David Robert Jones måske bedre kendt som David Bowie fylder 60 år i dag.

Bowie voksede op på Stansfield Road i Brixton. Han har fra tid til anden koketteret med, at han voksede op i et arbejderkvarter, men sandheden er nok snarere, at der i 1947 var tale om et kvarter for den lavere middelklasse. I hvert fald er husene på Stansfield Road af den typiske victorianske rækkehustype – smalle huse i tre etager med karnap i stueetagen. Med andre ord lige store nok til at være deciderede arbejderboliger.

Og hvor ved jeg så det fra? Jo, jeg har boet der. Jeg boede der i et lille års tid tilbage i 1986-87. I et lille bedsit (etværelses med et diminutivt køkken samt toilet og bad på gangen) i Stansfield Road nr. 11. Bowie boede i nr. 40, men hans forældre valgte at flytte til Bromley i 1953, så jeg så ikke så meget til ham 🙂 Og det er så ikke helt rigtigt, for vi havde faktisk en Bowieplakat hængende på væggen.

Nuvel, tillykke til David Bowie, må han snart komme til landet igen. Jeg kunne godt tænke mig at se og høre ham jamme “good with Weird and Gilly and The Spiders From Mars”.

Tags: , , ,

4 Responses to “Ziggy played guitar”

 1. Lene Says:

  Tjah..Gad vide om ikke jeg har plakaten med Bowie liggende et eller andet sted……….

 2. Webmester Frank Says:

  Du godeste! Stemmer fra fortiden 🙂
  Hvad er det….. ca. 20 år siden? Jeg håber livet har behandlet dig vel.

 3. Lene Says:

  Vi er fyldt 40, det er altså 20 + år siden…. Jeg har det rigtig godt, er lige der hvor jeg gerne vil være. Ud fra din blog, som jeg fandt en kedelig dag på jobbet, vælger jeg at tro at det er du også…

 4. Webmester Frank Says:

  Er vi virkelig fyldt 40? Det kan jeg ikke tro. Jeg er kun 28, og det har jeg været længe 🙂 Og du har ret, jeg er også havnet på den rigtige hylde.
  Mht. kedelige dage på jobbet: læs eventuelt http://gajda.dk/wordpress/2007/02/15/snubl-over/

Leave a Reply