Miss Marple Knows

Jeg kom for skade at zappe forbi torsdagens afsnit af Miss Marple (A murder announced). Det var meget forvirrende at Sergeant Lewis hele tiden dukkede op. Ganske vist som sergeant noget andet. Og Morse var der slet ikke. Nå, men det var et sidespring. Alle der har set, eller læst Miss Marple, ved, at den aldrende Jane Marple ved bedst. Og derfor var det lidt sjovt at høre hende fortælle en inspector (altså ikke Morse, en anden), at hun straks havde vidst, at receptionisten, på det kursted hun havde indlogeret sig, havde en skidt karakter, for han så stift og direkte på folk uden at blinke (‘It struck me that the man had a shifty eye, the kind that looks straight at you and never blinks.”).

Det lød som noget vi også kender i Danmark nu om dage. For hvordan er det nu lige det er med vores statsminister? Netop ja, og han har oven i købet lagt sig i selen for at udvikle teknikken, at stirre stift uden at blinke. Ja, vi lader billedet stå lidt – do your own math, som de siger på de kanter.

Tags: , ,

One Response to “Miss Marple Knows”

  1. Appleline Says:

    Ja, så er det lige med ikke at blande sine fiktionsdetektiver sammen i en stor pærevælling.

    Med hensyn til statsministeren, så var han aldrig blevet statsminister, hvis Miss Marple havde haft noget at skulle sige. Hun kender en skurk, når hun ser en.

Leave a Reply