Nu er den her! Vælgercheken

Så blev det en realitet. Regeringen og Dansk Folkeparti er blevet enige om en skattelettelse. Der bliver lempet på mellemskatten og bundfradraget. Venstre ville ikke have skattelettelser, Dansk Folkeparti ville ikke have skattelettelser, så hvordan det er lykkedes Bendt Bendtsen at få trumfet sin vilje igennem må stå hen i det uvisse.

Så nu er alle forhindringer af vejen. Soldaterne er hjemme fra Irak, Anders Fogh er blevet miljøvenlig, der er ingen grænser for, hvor meget velfærd vi skal have, hvis regeringen får lov at bestemme, og nu har vi så også fået en kontant belønning. Det hele er kørt i stilling, så nu kommer valget. Lur mig om ikke det bliver udskrevet allerede i denne uge.

Sidste gang vi fik en vælgercheck i form af en skattelettelse, fik jeg personligt lige hen ved kr. 150 ud af det pr. måned. Nu kan meget jo købes for penge, men kære regering i almindelighed og Bendt Bendtsen i særdeleshed: Min stemme er altså mere værd. I må s’gu længere frem i bussen, hvis I vil købe min stemme.

Tags: ,

2 Responses to “Nu er den her! Vælgercheken”

 1. Benny Engelbrecht Says:

  Hej Frank.

  Nu må du ikke blive skuffet hvis valget ikke kommer i næste uge. Som du selv er inde på betyder den skattelettelse der er vedtaget så lidt for den enkelte at det næppe er sandsynligt det rykke noget. Tværtimod vil mange nok mene at penge kunne bruges bedre til at forbedre den offentlige service.
  Den for tiden siddende statsminister har en meget dårlig sag, så han finder nok på noget andet. En ministerrokade for eksempel.
  Desuden får skattelettelsen først fuld effekt fra 2009, hvor ændringen i mellemskat træder i kraft. Det betyder at når folk får deres skattekort for 2009 i slutningen af 2008 kan de sige: “Næh, jeg slipper jo lidt billigere i skat” – og SÅ udskriver Fogh valg.
  Det er bare et bud 🙂

  Mvh,

  Benny

 2. Webmester Frank Says:

  Hej Benny.

  Nej, skuffet bliver jeg ikke. Mine politiske forudsigelser har før vist sig at være af tvivlsom kvalitet.
  Tanken var, at nu hvor Fogh har brugt sommeren til at rydde knaster af vejen for en kommende valgkamp, og nu hvor han oven i købet har en skattelettelse at vise frem, så bliver han nødt til at handle hurtigt for at udnytte “medvinden”. Men det er selvfølgelig en mulighed, at han er bekymret for sin egen position i velfærdsdebatten, og at han skal have den begravet før han udskriver valg. Og så er et senarie, som du beskriver det bestemt muligt.
  Måske er Fogh i virkeligheden bare så snedig, at han holder liv i valgrygterne for på den måde at lokke oppositionen til at bruge sine i forvejen sparsomme midler på en langstrakt pseudovalgkamp, som den vi ser lige nu. For til sidst – når alle andre har mistet pusten og tømt valgkampfondene – at udskrive valg og så brænde hele PR-fyrværkeriet af 🙂
  Når det så er sagt, så vil jeg da godt lige præcisere, at jeg synes det økonomiske råderum, som altså tilsyneladende pludselig er opstået, var lang bedre brugt på velfærd end skattelettelser.

Leave a Reply