Grådkvalt Godsejer

Godsejer og Fødevareminister Mariann Fischer Boel er blevet udnævnt til EU-kommissær. Dermed er der sat en stopper for en stor karriere i dansk indenrigspolitik. Hvem husker ikke, da hun brød hulkende sammen i en tv-udsendelse om daglange transporter af slagtedyr. Konfronteret med de katastrofale forhold der blev dyrene til del på deres sidste rejse mod de italienske sæbefabrikker, lovede Fødevareministeren hulkende bod og bedring…..og så skete der ligesom ikke mere i den sag! Alligevel var der nok at se til i Fødevareminiseriet. I de pauser der måtte opstå i forhandlingerne om forringelserne af fiskekvoterne, har ministeren nået at gøre sig selv næsten usynlig i offentligheden, med det resultat, at hun har fået prædikatet, “den menneskelige minister” – måske også fordi hun turde græde på tv.

Ved en senere lejlighed forsøgte hun også at gøre sig usynlig, men måtte sande, at hun havde gabt over for meget. Det viste sig nemlig at være ualmindelig svært at falde i ét med tapetet, når man har en død folketingsformand liggende hjemme i soveværelset – og det bliver ikke lettere af, at han burde have været hjemme hos konen, nå ja, og ministeren skulle vel strengt taget have været hjemme hos sin mand på godset i Munkebo. Vi siger ikke mere, men tænker vores!

Men nu er ministeren, der i mellemtiden er gået hen og blevet 61 år, blevet sendt på efterløn i Bryssel, eller er det Stassbourg, og er det overhovedet vigtigt?. Hvorom alting er, så er det jo nok det sidste vi hører til “den grådkvalte godsejer”. Hun er nu blevet til “den klynkende kommissær”.

Leave a Reply