Shine On You Crazy Diamond

Pink Floyds første skabende kraft Syd Barret er død. Han blev kun 60 år. Ifølge bbc.co.uk døde han af komplikationer i forbindelse med sin type 2 diabetes.

Syd Barret var med til at danne Pink Floyd i 1965 og var i de første år den kreative drivkraft i bandet. I de første år turnerede Pink Floyd flittigt og havde i 1967 over 200 i både ind- og udland. Det hårde turnéliv, Syds hang til at eksperimentere med euforiserende stoffer og hans skrøbelige sind, tog så hårdt på ham at han ikke længere kunne fungere på scenen og heller ikke i bandet. På vej til et job i januar 1968, besluttede de andre medlemmer af bandet, at de ikke ville tage Syd med på jobbet. De ville i stedet prøve at beholde ham i bandet som sangskriver, men hans sygdom blev værre, og planen holdt ikke. Senere i 1968 blev det annonceret, at Syd havde forladt bandet.

Efterfølgende udgav han to plader i eget navn (“The Madcap Laughs” og “Barret”), med medvirken af flere af Pink Floyd medlemmerne, men hans psykiske sygdom gjorde ham mere og mere indadvendt og han trak sig totalt tilbage fra offentlighedens søgelys, og til sidst mistede også hans gamle venner fra Pink Floyd-årene kontakten med ham.

“He is not Syd anymore, He is Roger”

Leave a Reply